Fatih Kısaparmak - Mapusun İçinde Üç Ağaç İncir Şarkı Sözleri

3 görüntülenme

0 yorum

5-02-2025, 20:03 tarihinde paylaşıldı



Şarkı Sözü Görüntüleniyor...


Mahpusun içinde üç ağaç incir

Elimde kelepçe boynumda zincir

Oy zulüm zulüm uzak git ölüm



Zincir sallandıkça her yanım sancır

Düştüm bir ormana yol belli değil

Oy zulüm zulüm başında zulüm uzak git ölüm



Mahpusun içinde mermerden direk

Kimimiz onbeşlik, kimimiz kürek

Oy zulüm zulüm başında zulüm uzak git ölüm



Zalimin zulmüne dayanmaz yürek

Yatarım yatarım gün belli değil

Oy zulüm zulüm başında zulüm uzak git ölüm

Düştüm bir ormana yol belli değil

Oy zulüm zulüm başında zulüm uzak git ölüm



× B İ L G İ !

Yazı içerisinde yanlış bilgiler veya olumsuz bir durum gördüğünüzde yanlış bölümleri mouse ile işaretleyerek klavyenizden CTRL + ENTER tuşuna basarak hatanın neler olduğunu bizlere bildirebilirsin.

Örnek Resim İçin Tıklayınız






Fatih Kısaparmak Şarkı Sözleri, Fatih Kısaparmak - Mapusun İçinde Üç Ağaç İncir Şarkı Sözleri, Fatih Kısaparmak - Mapusun İçinde Üç Ağaç İncir Şarkı Sözleri dinle, Fatih Kısaparmak - Mapusun İçinde Üç Ağaç İncir Şarkı Sözleri mp3 indir, Fatih Kısaparmak hayat hikayesi, Fatih Kısaparmak biyografisi

Yorumlar ( 0 )


  • Merhabalar;
    Üzgünüz !
    Bu İçeriğe henüz yorum yapılmamıştır. Sen yorum yaparak bizlere destek olabilirsin.

Yeni Yorum Ekle










Fatih Kısaparmak Kısa Biyografisi

Fatih Kısaparmak 31 Ocak 1961 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. Annesi Yıldız Hanım, emekli bir ilkokul öğretmeni; babası Necip Bey ise, sırasıyla ortaokul ve öğretmen okulu müdürü, il millî eğitim müdürü, ortaöğretim genel müdürü ve bakanlık teftiş kurulu başkanı olarak hizmetler vermiş; basılı beş eseri de bulunan bir bürokrattır.

1991 yılında, TRT, Kanal 6, TGRT, Kanal 7, Star TV, Samanyolu ve Fox televizyonlarının ana haber spikerliği ve program sunuculuğu görevini yürüten, ekonomist Şebnem Ergür (Kısaparmak) ile evlendi. Bu evlilikten, Ozan ve Kaan adlı iki erkek çocukları dünyaya geldi.

Fatih Kısaparmak, temel eğitim döneminden itibaren, Ankara Devlet Konservatuvarı ve TRT Ankara Radyosu'nda müzik; Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde ise resim çalışmalarında bulundu. Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi'ndeki öğrencilik yıllarında, Tasvir Gazetesi adına TBMM foto muhabirliği yaptı. Üniversite döneminde ise, başta Varlık olmak üzere çeşitli edebiyat-sanat dergilerinde şiirleri, röportajları ve araştırmaları yayımlandı. Yukarı Fırat Havzası'ndaki inceleme ve derlemelerini topladığı "Dil Folkloru Açısından Harput Ağzı" isimli bilimsel çalışması, ayrıca, "Ve Ağır Sevdam" adını taşıyan bir şiir kitabı da bulunmaktadır.

1985 yılında besteci, söz yazarı ve yorumcu olarak profesyonel sanat yaşamına atıldı. İlk çalışması olan “Kilim” büyük kitlelere ulaştı. Daha sonra ürettiği 17 müzik albümüyle de müzik kariyerini sürdüren Kısaparmak, 200’den fazla besteye imza attı. "Çağdaş Ozan", "Bay Kilim" ve "Türkü Baba" olarak da tanındı.

Fatih Kısaparmak, sırasıyla "Grup Kilim" ve "Grup Mozaik" adlı iki ayrı konser orkestrası kurdu. Erzincan, Gölcük ve Pakistan depremzedeleri ile Zonguldak grizu faciasında hayatını kaybedenlerin yanı sıra Darülaceze, Unicef vb. kurumlar yararına "Toplumsal Dayanışma ve Yardım Konserleri" düzenledi. Türkiye'nin yanı sıra ABD, Rusya, Avustralya, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Venezuela, Kazakistan ve Özbekistan'da çok sayıda konser verdi.

Malatyaspor ve Elâzığspor’da, toplam 3 dönem yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Fatih Kısaparmak, İstanbul-Elâzığ Kültür Vakfı’ndaki kurucu üyeliğinin yanı sıra, Elâzığlılar Dayanışma Derneği'nde de yönetici ve genel sekreter olarak çalıştı. Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarınca 70'e yakın ödüle layık görülen sanatçıya, 2000 yılında, halk müziğine ve folklora katkılarından dolayı Fırat Üniversitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora unvanı verildi.